Mijn account is suspended / opgeschort, wat is dat en wat kan ik daar aan doen?

Een suspension oftewel opschorting van de dienst treed op als er nog een factuur openstaat die vervallen is. Normaliter wordt de dienst direct stopgezet en door het systeem automatisch verwijdert, maar in de suspension modus geven we u als klant de mogelijkheid om alsnog de openstaande factuur te voldoen en de dienst geactiveerd te krijgen. Zodra een betaling door het systeem verwerkt is zal het account direct op actief gezet worden. Dit is een geautomatiseerd proces en daar hoeft u verder geen handelingen meer voor te verrichten.

Indien u de dienst niet meer voort wil zetten dan verzoeken wij u deze via het klantenpanel op te zeggen. Meer informatie over opzeggen kunt u hierover ook terugvinden via de veelgestelde vragen. Mocht er een factuur openstaan dan zal deze bij een opzegging verwijdert worden uit uw account.

 

Let op: Als een (suspension modus) opschorting ingaat dan geldt dit voor het gehele account. Mocht u dus meerdere spaces onder uw account hebben staan dan zullen deze dus ook opgeschort worden. Dat is wellicht vervelend omdat u voor die andere spaces wellicht wel gewoon betaald heeft maar het systeem maakt daar geen onderscheid in. Het systeem ziet u als klant met een betalingsachterstand en zal derhalve de dienstverlening op uw account volledig opschorten. U dient hier dus rekening mee te houden en dus zelf zorg te dragen voor een tijdige betaling en/of opzegging van de betreffende dienst.

Was dit antwoord nuttig? 1 Gebruiker(s) die dit nuttig vonden (4 Stemmen)